menu
Jotumheimen, Noorwegen

Brandplaatje

Een brandplaatje is een (metalen) plaat die je bevestigd aan je drone. Wanneer je drone neerstort en/of in brand vliegt, kan de eigenaar herleid worden. Het is ten alle tijden aan te raden om een brandplaatje te monteren (ook wanneer je geen PH-nummer hebt), dit in verband met verlies of eventuele schade die je kunt aanrichten tijdens je vlucht.

Drone registeren

Wanneer je je drone officieel wilt laten registreren als burgerluchtvaartuig dan moet je deze voorzien van een zogenaamd PH-nummer. Deze kun je aanvragen bij het Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T). Je drone wordt dan ingeschreven in het luchtvaartregister. De kosten hiervoor bedragen € 73,-.

Wanneer je je PH-registratie hebt afgerond en het formulier ‘aanvraag Bewijs van Inschrijving (BvI)’ hebt ontvangen kun je een brandplaatje aanschaffen.

Brandplaatje voor je drone maken

Voor het maken van een brandplaatje heb je een aantal gegevens nodig, namelijk: Bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer, adres, PH-nummer.

Bevestigen van het brandplaatje

Volgens de Nederlandse wetgeving dient het brandplaatje aangebracht te worden op de drone. Dit kun je doen middels schroeven, lijmverbinding of popnagels.